menu
menu

Пътят на заболяване на венците

Скролнете надолу,
за да научите повече

КЪРВЯЩИ ВЕНЦИ

Здравите венци не кървят, така че ако видите кръв докато четкате или почиствате зъбите си с конец, това може да бъде симптом за заболяване на венците.

Научете повече

КЪРВЯЩИ ВЕНЦИ

Кървенето на венците може да се причини от плака - бактериален биофилм, който постепенно се натрупва върху или между зъбите ви. Ако бактериите от плаката не бъдат премахнати, те могат да доведат до възпалени и кървящи венци. Плюенето на кръв при четкане може да е начален симптом за гингивит и първата стъпка по пътя към заболяване на венците. А може да очаквате дори нещо по-неприятно в последствие като лош дъх, възпалени или отдръпнати венци и накрая загуба на зъби.

Повече информация

ЛОШ ДЪХ

Лошият дъх (или халитоза) може да се появи по редица причини, но и може да е симптом, че страдате от заболяване на венците.

Научете повече

ЛОШ ДЪХ

Натрупването на бактериална плака е една от основните причини за кървящи венци и може да причини лош дъх. Докато бактериите в плаката разграждат остатъците от храна в устата ви, те може да отделят газове с неприятна миризма. Това причинява лош дъх, което може да бъде смущаващо и неприятно състояние, както и ранен симптом за заболяване на венците

Повече информация

ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ

Възпалените или „подути“ венци обикновено са червени и подпухнали и могат да са ранен симптом за заболяване на венците.

Научете повече

ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ

Най-честата причина за възпалени венци е бактериалната плака, която постоянно се натрупва по, около и между зъбите ви. Ако бактериалната плака не бъде премахната, обикновено чрез четкане, тя може да причини възпалени венци около зъбите. С течение на времето възпалението може да обхване тъканите, които държат зъба, или дори да доведе до по-сериозни проблеми.

Повече информация

ОТДРЪПНАТИ ВЕНЦИ

Рецесията на венците се проявява, когато венците ви бавно се отдръпват от зъбите. Ако това не бъде лекувано, може да доведе до оголване на корена отдолу.

Научете повече

ОТДРЪПНАТИ ВЕНЦИ

Един от първите симптоми на отдръпнатите венци е повишена чувствителност на зъба, но може да забележите и как зъбът изглежда по-дълъг от нормалното или да го усетите по различен начин. Макар и често срещан дентален проблем, рецесията на венците не трябва да бъда игнорирана, тъй като може да е признак за заболяване на венеца.

Повече информация

ЗАГУБА НА ЗЪБИ

Загубата на зъби може да бъде причинена от една от най-сериозните форми на заболяване на венците – пародонтитът.

Научете повече

ЗАГУБА НА ЗЪБИ

Пародонтитът е инфекция на специализираните тъкани, лигаментите и костната тъкан, които обграждат и поддържат зъбите ви. Може да се появи, когато симптоми като кървене на венците и гингивит, не бъдат лекувани. Пародонтитът е необратим и може да доведе до загуба на зъби. Ето защо е необходимо да лекувате ранните симптоми и да се консултирате с вашия лекар по дентална медицина относно проблемите с венците Ви, за да не оставяте нещата да стигнат прекалено далеч.

Повече информация

РЕШЕНИЕ

parodontax® е флуоридна паста за зъби със специална формула, която е 4 пъти по-ефективна от обикновената паста за зъби в справянето с причините за кървящите венци. parodontax® физически премахва натрупаната бактериална плака по линията на венеца и помага да бъде запазена здрава връзката между зъбите и венците.

Вижте продуктите

РЕШЕНИЕ

Клинично доказано е, че при двукратна употреба на ден, пастата помага за спиране и предотвратяване на кървенето на венците. Тя също спомага за заздравяване на емайла, запазва устната кухина чиста, а дъха ви свеж.

Добавете към ежедневната си грижа за устната хигиена и вода за уста parodontax® и четка за зъби parodontax®.

Научете повече за това как parodontax® може да предотврати заболяване на венците тук.

Скролнете надолу, за да научите повече Научете повече Следваща спирка
ЛОШ ДЪХ
Научете повече Следваща спирка
ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ
Научете повече Следваща спирка
ОТДРЪПНАТИ ВЕНЦИ
Научете повече окончателен спирка
ЗАГУБА НА ЗЪБИ
Научете повече Спрете заболяването на венците