menu

Грижа за венците с помощта на обикновена четка за зъби

Четкане на зъбите

Уверете се, че миете щателно зъбите си с флуоридна паста от рода на parodontax® в продължение поне на две минути два пъти дневно, по препоръка на Вашия стоматолог и по-често.

Четкането на зъбите отстранява плаката и остатъците от храна от вътрешната, външната и режещата повърхност на зъбите.

Бъдете нежни - грубото четкане и износените четки за зъби могат да причинят увреждане на зъбите.

Запомнете – четките за зъби трябва да се сменят поне на всеки 3 месеца.

Следваща стъпка

Стъпка 1

Четкайте външните повърхности, горна и долна на всеки зъб, като държите четката така, че косъмчетата й да са под ъгъл спрямо линията на венеца.

Бъдете методични - един от най-големите проблеми при повечето хора е, че пропускат части от устата си при миене на зъбите. Специален режим ще Ви помогне да сте сигурни, че почиствате всеки ъгъл от устата си всеки път, когато миете зъбите си.

Следваща стъпка

Стъпка 2

Четкайте дъвкателните повърхности на зъбите.

Следваща стъпка

Стъпка 3

Четкайте под ъгъл спрямо венците - използвайте кръгови или елипсовидни движения на четката. Движения напред и назад могат да раздразнят повърхността на корените и да наранят линията на венеца. Когато четкате, насочете четката надолу към венците под ъгъл от 45 градуса, тъй като това помага за почистване на ръба на венеца.

Обърнете специално внимание на зоната, в която зъбите се докосват до венците - особено внимавайте да почистите плаката от зоната около венците и между зъбите. Съчетано с редовно почистване с конец, това ще Ви помогне да контролирате натрупването на плака.

Следваща стъпка

Стъпка 4

Използвайте същия метод за вътрешната повърхност на зъбите.

За да почистите вътрешната повърхност на предните зъби, наклонете четката вертикално и направете няколко малки кръгови движения с предната част на четката.

Следваща стъпка

Стъпка 5

Нежното четкане на езика помага за освежаване на дъха и почиства устата, като премахва бактериите.

Върнете се в началото

1
2
3
4
5
6